LRF Takımı ile Sargoz Avlamak İsteyenlerin Bilinmesi Gerekenler

16-03-2023 23:02
LRF Takımı ile Sargoz Avlamak İsteyenlerin Bilinmesi Gerekenler

Dostlar selamlar. Bizlere en çok sorulan ve merak edilen sargoz avıyla alakalı bazı şeyler söylemek istiyoruz. Sert maket kandırıcılarla uzun yıllardır Avrupa ülkelerinde yapılan ama ülkemizde pek bilinmeyen Sargos avının tekniklerinden yüzeysel olarak bahsedeceğiz. Dışarıdan basit gözükse de önemli hususları olan bu farklı bir av stilini maddeler halinde kısaca anlatacağız. Dikkat edilmesi gereken 6 önemli maddeyi sizler için sıralamak gerekirse;


1-Mera seçimi; Sargos türü özellikle kayalık bakir meralarda yaşamakta, genel olarak midye ve denizkestanesi gibi yemlerle beslenmektedir. Mera seçimlerini bu doğrultuda seçmek oldukça önemli olacaktır. Kırma taş dip yapısından ziyade kayalık bölgelerde sargoz taramak daha doğru olacaktır.


2-Av için hava seçimi; Özellikle kıyıda köpük yapan dalgalı havaları seçmelisiniz. Bu tür havalarda Sargos bölgesi olan kaya diplerinde çok aktif durumda avlanır. Sadece yemlenmek amacıyla değil, bölgesini korumak istemesiyle de meşhur olan sargozu bu havalarda kandırmak oldukça kolaydır.


3-Gizlenme: Sargoz dış etkenlere karşı çabuk tepki veren bir türdür. Avlanırken mümkün olduğunca görüntü vermemeye çalışın. Genelde saklanarak atışlarımızı yapıyoruz ve ani hareketlerden kaçınıyoruz. Dalgaların yaptığı köpük bir nevi perde görevi görür. Zira sargoz karadan maksimum 0-5 mt arası yemlere hamle yapar. Bu mesafe bizi görmesi için yeterli bir mesafedir. Kıyafetlerinizi meranın tonlarına göre seçmekte de fayda var.


LRF ile sargoz avı

 

4-Aksiyon; Yüksek havalarda Lrf grubu yemlerin hafif olması ve rüzgârın etkisi ile uzak atışlar yapmak mümkün değildir. Mesafe olarak 10 mt kadar atmanız yeterli olacaktır. Meranın derinliğine göre Hanfish Zıpır KG veya derin dalarlı Hanfish Zıpır UG modellerini tercih edebilirsiniz. Aksiyon hareketi olarak ağır sarım yapıp karaya yaklaştıkça arada kısa duraklama kısa jerklerde yapabilirsiniz. Vuruş anında ise tamamen durmanızda fayda var.


5-Renk seçimi; Sargoz renk seçimi tamamen meranın özelliklerine göre seçmekte fayda var. Öncelik sargozun düşmanı diyebileceğimiz ya da bölgesinde gezinen türler olan gelincik, lapin, hanos gibi türlere benzeyen renkler çok etkili genelde bu türlere yemek dışında öldürmek korkutmak için saldırı yapar. Buna bağlı olarak mera dip yapısına yakın renklerde maket seçmenizde de fayda var.


6-Önemli Husus; Altın kural diyebileceğimiz husus ise atış yaptığınız noktadan en fazla 5-6 atış yaptıktan sonra yer değiştirmeniz gerekebiliyor. Köpük yapan noktadan başlayarak 5 mt arayla tüm bölgeyi tarayabilir ve av bölgeniz kısıtlı ise tekrar başladığınız nokta geri dönüp 2. sortiyi yapabilirsiniz, sabit av yaparak beklenen sonucu alamazsınız.


Youtube kanalımızdan bazı sargoz avlarımızı izlemenizi tavsiye ediyoruz:


 
 
Sargoz, çupra, mırmır gibi balıkları kandırdığımız en verimli maket olan Hanfish Zıpır'a buradaki linkten ulaşabilir ve satın alabilirsiniz.

Rastgelsin!
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.